?

Har jeg for store bryster og vil det gi meg plager?

Kvinne 21 . 13 Oktober 2020
Spørsmål

Hei! Jeg føler jeg har for store pupper i forhold til kroppen min. Jeg bruker str 65i-k, avhengig av modell, og det er vanskelig å finne noe som sitter godt, selv på undertøysbutikker. Jeg er slank, og det er ikke brystene mine som blir mindre først hvis jeg går ned i vekt. Er størrelsen min egentlig vanlig? Vil jeg få mer problemer med dette når jeg blir eldre?

Kvinne (21)
Fagperson svarer
Hei

Her er det lett å sammenligne seg med andre, til og med med konkrete tall på BH-størrelse, og dermed tenke at noe er unormalt. Her er imidlertid svaret at spekteret for hva som er normalt er veldig stort.

Noen kvinner kan få plager som følge av store og tunge bryster. Dette kan for eksempel være smerter i nakke, rygg eller skuldre, samt hudinfeksjoner i huden under brystet. Kvinner med store bryster kan også føle seg ukomfortable i det offentlige, og kvie seg for å drive fysisk aktivitet. Dersom disse plagene blir uttalte så kan det hos noen være aktuelt med brystreduksjon. Det er imidlertid ingen garanti for at dette vil kunne fjerne plagene helt.

Jeg håper du ikke kjenner på så mye plager med dine bryster og at du kan sette pris på dine fine former.

Fastlegen, SiO Helse

Finner du ikke det du leter etter?